Største bibliotek med gratis lydbøker
Krim og spenning Skjønnlitteratur Barn Romaner og fortellinger Fakta og dokumentar Fantasy Samfunn og historie Vis alle sjangere

Vidar Sundstøl

4 lydbøker
Vidar Sundstøl

Vidar Sundstøl, norsk forfatter. Vidar Sundstøl debuterte i 2005 med romanen Kommandolinjer, etterfulgt av I Alexandria (2006) og Tingene hennes (2007).

Kriminalromanen Drømmenes land (2008), første bok i «Minnesotatrilogien», ble svært godt mottatt av kritikerne; både for miljøskildringen fra det norske Amerika og for kriminalintrigen som omfatter mord med hundre års mellomrom. For denne boken mottok Sundstøl i 2009 Rivertonprisen. Andre bok i trilogien, De døde, utkom 2009, etterfulgt av Ravnene i 2011. I thrilleren Besettelsen (2013) kommer journalisten Clive Ohre opp i farligheter for han er ikke den eneste som er opptatt av Aleksander den stores grav. I Djevelens giftering (2015) etterforsker en tidligere politimann to forsvinninger som har skjedd med tretti års mellomrom, og oppdager skjulte og farlige sider ved gammel folketro og hemmelige ritualer. Boken er den første i en ny serie fra Sundstøl.

Sundstøl ble i 2009 tildelt Statens arbeidsstipend for skjønnlitterære forfattere for tre år.

 

Bibliografi

Djevelens giftering (2015)

Besettelsen – roman (2013)

Ravnene – roman (2011) (Minnesota-Trilogien – III)

De døde – roman (2009) (Minnesota-Trilogien – II)

Drømmenes land – roman (2008) (Minnesota-Trilogien – I)

Tingene hennes. (Roman, Tiden, 2007)

I Alexandria. (Roman, Tiden, 2006)

Kommandolinjer. (Roman, Tiden, 2005)

Besettelsen

Vidar Sundstøl - Besettelsen

En thriller i internasjonalt format fra prisvinnende og kritikerroste Vidar Sundstøl. For å finne sannheten om sin far må han finne sannheten om Aleksander den stores grav. Reisejournalisten Clive Ohre blir brutalt overfalt i Alexandria av noen som er ute etter én ting: en romersk mynt Clive fikk av sin far mange år tidligere. Faren, en norsk arkeolog, forsvant sporløst i Pompeii da Clive var 14 år gammel, og ingen har kunnet forklare hva som skjedde. Clive er i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Aleksander den stores grav for tidsskriftet «Lost Worlds». I Egypt møter Clive den vakre egyptisk-amerikanske arkeologen Aisha Badawi. Da en av kollegaene hennes blir funnet skutt og drept, og den siste samtalen registrert på offerets telefon er til Clive, befinner han seg med ett på vei til avhør, mistenkt for drap. Sterke krefter jobber for å løse mysteriet rundt Alexander den stores grav, men det er også dem som ønsker at hemmeligheten skal forbli bevart. For enhver pris.Terningkast 5: «Utfordringen for de virkelig gode thrillerne er å få de personlige historiene til å kommentere og synge med de store. Dette har Vidar Sundstøl løst elegant med 'Besettelsen'.» Berit Kobro, VG «Vidar Sundstøl har med 'Besettelsen' skrevet en av årets beste krimbøker» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad «Det er en spennende historie Sundstøl serverer. Dessuten demonstrerer han imponerende historiske og arkeologiske kunnskaper og viser at han behersker kunsten å veve dem inn i historien uten at det virker anmassende på leseren.» Torbjørn Ekelund, Dagbladet  
De døde

Vidar Sundstøl - De døde

«De døde» er bok nummer to i den prisvinnende Minnesota-trilogien: en intenst spennende psykologisk jaktthriller. Den norskættede politimannen Lance Hansen sliter med samvittighetskvaler etter at en ung norsk turist er drept ved bredden av Lake Superior i USA. Lance er overbevist om at en mann er uskyldig dømt, og at broren hans, Andy, er den riktige morderen. Lance prøver å late som ingenting når de to brødrene legger ut på sin årlige hjortejakt. For hvor langt er Andy villig til å gå dersom han skjønner at Lance mistenker ham? Når blir jegeren selv den jagede? Samtidig nærmer en hundre år gammel mordgåte seg sin løsning. Vidar Sundstøl spinner en nervepirrende vev av historier – om brutale drap, om norske og svenske innvandrere, om medisinmannen Swamper Caribous spøkelse, og ikke minst, vår tids etterkommere av de skandinaviske pionerene. Terningkast 6: «Rå intens spenning... Mesterlig skriver Sundstøl fram Lances dunkende, livredde puls... Gled dere til neste bok.»Berit Kobro, VG «Jeg hadde store forventninger til 'De døde' etter fjorårets sterke førstebind. Og de ble innfridd. ... Vidar Sundstøl skriver så gjennomført at jeg igjen er imponert.»Anne Cathrine Straume, NRK «Sjelden har uttrykket 'spenningslitteratur' hatt større gyldighet.»Ola O. Hegdal, Dagens Næringsliv Hør alle lydbøkene i Vidar Sundstøls spennende og kritikerroste Minnesota-trilogi: - Drømmenes land- De døde- Ravnene