Største bibliotek med gratis lydbøker
Skjønnlitteratur Barn Krim og spenning Romaner og fortellinger Fakta og dokumentar Samfunn og historie Fantasy Vis alle sjangere

Victoria Hislop

5 lydbøker
Victoria Hislop

Victoria Hislop (døpt Hamson; født 8. juni 1959) er en britisk forfatter av historiske romanser som konsentrerer seg særlig om Hellas. De fleste av hennes bøker har kommet ut på norsk, også utgitt som lydbok. 

Hennes roman The Island (2005), norsk utgivelse Øya (2007), som ble opphauset som «den nye Kaptein Corellis mandolin» av avisen Sunday Express, ble en bestselger i Storbritannia, og delvis hadde dens suksess sin årsak i at den ble utvalgt av Richard & Judy Book Club i 2006. Romanen vant prisen British Book Award i 2007. Romanen ble filmatisert som TV-serie av den greske TV-kanalen MEGA.

Den handler om en engelsk kvinne som ble født i en liten landsby på Kreta, men vokste opp i London. Da hun reiser tilbake til Kreta har hun med seg et brev som inneholder en hemmelighet. På Kreta oppdager hun at landsbyen ligger bare et steinkast fra Spinalonga - en liten, fraflyttet øy hvor det i mange år lå en koloni for spedalske.

I 2009 donerte hun en novelle, Aflame in Athens, til Oxfams litterære prosjekt «Ox-Tales», som var fire boksamlinger med britiske fortellinger, skrevet av 38 forfattere. Hennes fortelling ble utgitt samlingen Fire.

Hun har utgitt en rekke romaner, men også et par novellesamlinger, foruten også en sakprosabok. Hun har en særskilt ømhet for Hellas, besøker landet ofte for undersøkelser og andre årsaker, og har sitt andre hjem på Kreta.

                                                                                                            

Bibliografi

Romaner

Not For Me, I'm Russian (2002)

The Island (2005), norsk utgivelse Øya (2007)

The Return (2008), norsk utgivelse Hjemkomsten (2009)

The Thread (2011), norsk utgivelse Tråden (2012)

The Sunrise (2014), norsk utgivelse Soloppgang (2014)  

 

Novellesamlinger

One Cretan Evening (2011), norsk utgivelse En aften på Kreta (2011)

The Last Dance and Other Stories (2012), norsk utgivelse Siste dans og andre fortellinger (2013)  

 

Sakprosa

Sink or Swim: The Self-help Book for Men Who Never Read Them (2002) (sammen med Duncan Goodhew)